Acompanyament als líders en la transformació de l’organització.

El dia a dia no et permet aixecar la vista, posar focus i veure la teva organització des d’una altra perspectiva, la del propi sistema.

Les organitzacions són mecanismes vius i complexes que s’han de cuidar per a que les persones estiguin a gust, implicades i motivades, els processos funcionin i les eines s’utilitzin de manera òptima. Només així podem assolir el propòsit de manera sostenible en el temps.

Quan fem qualsevol canvi organitzatiu, ja sigui gran o petit, el que fem es portar l’organització des d’un estat de “caos estable” a una situació desitjada. Però seria il·lusori pensar que la transició és senzilla, que tothom s’hi adaptarà, que no hi haurà resistències, etc.

Per això és clau crear un full de ruta que t’ajudi a:

  • Gestionar el canvi
  • Crear espais de seguretat psicològica per l’equip
  • Treure la passió en la presa de decisions
  • Fomentar la participació i la intel·ligència col·lectiva
  • Crear una cultura organitzativa que sosté el canvi

Tot això requereix d’una sèrie d’habilitats i dedicar-hi temps.

I és precisament aquí on et puc ajudar, acompanyant-te en el teu creixement com a líder, donant-te eines, treballant colze a colze amb la dedicació que necessita al teva organització per assolir un nou nivell de gestió organitzativa.

Comencem?

Si encara no tens clar si et puc ajudar amb el que has llegit, escriure-me amb la teva consulta i ens veiem un dia online o presencialment. Estaré encantada d’escoltar-te.

Contactar