Consultoria de disseny organitzacional.

Si sents que dediques gran part del teu temps a resoldre problemes del dia a dia, saps que hi ha coses que no funcionen però no saps per on començar, t’ajudo a que tornis a gaudir de la teva feina sentint que la teva empresa està ordenada i funciona.

Per això realitzo processos de consultoria, amb una metodologia pròpia que he desenvolupat després de la meva experiència gestionant i acompanyant organitzacions.

Quan sents que has perdut el control de l’empresa i que les persones et reclamen respostes i solucions, et preguntes:

 PER ON COMENÇO? QUÈ FAIG SI… 

  • Cada departament és un ens aïllat de la resta, cosa que provoca descoordinació, duplicitat de tasques, manca d’eficiència i, el pitjor de tot, que hi ha tasques importants que no les fa ningú.
  • No hi ha un bon flux de comunicació interna ni directrius clares, per la qual cosa cadascú va la seva, no saben què se n’espera i no tens informació del que passa en el dia a dia.
  • Els rols no són clars: les persones no saben què han de fer i què no i, si ens sol·liciten alguna cosa, qui ho ha de fer. 
  • No hi ha figures de coordinació i es produeix un coll d’ampolla en la gestió, ja que no pots donar resposta a totes les demandes que t’arriben. 
  • No s’han creat punts de trobada on reflexionar sobre l’estructura i l’estratègia, per la qual cosa l’empresa va a la deriva en funció del que es demani des de fora, assignant tasques a qui respon més i sobrecarregant de treball a les persones més vàlides.

Et sona tot això? És la realitat de moltes organitzacions. 

Solucionar aquests problemes passa per implementar, però de veritat dues coses:

La meva proposta parteix de la base de tenir en compte les persones i implicar-les perquè el canvi intern funcioni. La majoria d’empreses no ho tenen en compte i per això fracassen en els seus intents.

I això ho faig amb un procés d’acompanyament en 6 passos on, juntament amb tu i el teu equip, cocreem: 

1

Assentem les bases del canvi:
GESTIÓ DEL CANVI 

2

Definim cap a on anem:
ESTRATÈGIA  

3

Redissenyem l’estructura:
DISSENY ORGANITZACIONAL / ORGANIGRAMA / FUNCIONS / COMUNICACIÓ  

4

Identifiquem i millorem processos:
REENGINYERIA DE PROCESSOS  

5

Implementem eines de gestió:
ERP  

6

Acompanyem les persones en el canvi:
CULTURA ORGANITZATIVA, VALORS, PERSONES 

Què opinen els que han treballat amb mi?

“Estela Piñol ha demostrat l’habilitat i capacitat de gestionar un canvi important a l’IMSST amb el consens dels propis professionals, malgrat en alguns casos implicava canvis importants de maneres de fer i dinàmiques establertes en el temps. Ens ha sembrat una llavor d’il·lusió per assolir una organització que doni resposta tant a les necessitats dels professionals, com les de la ciutadania, sent capaç de motivar i fomentar el desenvolupament dels professionals fent-los sentir part de l’organització.

Partíem d’una organització amb un equip molt ponent però sense bases clares de treball i definició de cap on volíem anar. Amb l’acompanyament d’Estela Piñol ara tenim molt clara la nostra estratègia i què volem oferir als clients. Disposem d’un organigrama funcional on tothom coneix el seu rol, hem creat una figura de coordinació, hem establert fluxos de comunicació, hem consensuat els processos de treball de gestió dels projectes i administratius i hem implementat una eina ERP que ens facilita la gestió. I tot plegat fent partícip a tot l’equip de CAE aconseguint un total compromís en el procés de canvi.

Si encara no tens clar si et puc ajudar amb el que has llegit, escriure-me amb la teva consulta i ens veiem un dia online o presencialment. Estaré encantada d’escoltar-te.

Contactar